Volledig scherm
© ANP

D66: Snelwegen rond Eindhoven afmaken

EINDHOVEN - D66 wil dat minister Schultz toch geld beschikbaar stelt om de A67 bij Eindhoven te verbreden tussen Geldrop en Leenderheide. Ook mag het driebaans maken van de A58 tussen Breda en Eindhoven niet vertraagd worden.

Maandag debatteert de Tweede Kamer met de bewindsvrouwe over de toekomstige weg- en spoorprojecten. Schultz heeft in het kader van bezuinigingen besloten om de A67 niet verder af te maken en de uitbreiding van de A58 te vertragen tot 5 jaar. Daarmee zorgt het kabinet volgens D66 voor opstopping in één van de belangrijkste economische regio's van Nederland.

"Het staat vaak muurvast rondom Brabantse steden als Eindhoven waar de Nederlandse economie nu erg van afhankelijk is. Het kabinet moet dan ook prioriteit geven aan het oplossen van knelpunten in deze regio", stelt D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. Eerder liet ook het CDA weten niet te willen bezuinigen op de aanpak van de A67 en A58 om te voorkomen dat het verkeer in de problemen komt als de economie weer aantrekt.

Beide snelwegen staan al jaren in de Brabantse file top 5 en zorgen voor veel ergernis bij weggebruikers in de ochtend- en avondspits.

De PvdA wil ook via het spoor de bereikbaarheid van Eindhoven verbeteren. Maandag dient de partij een motie in om te onderzoeken of de Fyra van Antwerpen naar Breda ook tot Eindhoven kan rijden. Eindhoven en de Brainportregio zouden dan ook een snelle verbinding met België krijgen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven