Het DAFje op het dak van verpleeghuis Vonderhof dient als een herkenningspunt in een dementievriendelijke buurt. Bewoners zijn er blij mee.
Volledig scherm
Het DAFje op het dak van verpleeghuis Vonderhof dient als een herkenningspunt in een dementievriendelijke buurt. Bewoners zijn er blij mee. © Bert Jansen/DCI-Media

DAF 32 op dak verpleeghuis Vonderhof

EINDHOVEN - Een DAF 32 op het dak van verpleeghuis Vonderhof in Eindhoven moet als herkenningspunt dienen in een dementievriendelijke buurt. De blikvanger werd zaterdag onthuld.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’
  PREMIUM

  Han uit Eindhoven uren vast in vliegtuig en op Schiphol: ‘Na 7 uur kregen we pas een sandwich’

  EINDHOVEN - Bijna 10,5 uur gevlogen, daarna noodgedwongen nog ruim 4 uur in het vliegtuig moeten blijven zitten op Schiphol en vervolgens uren wachten op een testuitslag. Zonder eten. Zonder te weten wat er daarna gaat gebeuren. De 51-jarige Eindhovenaar Han Wijn en zijn vrouw Monique (50) zijn vrijdagmiddag en -avond allerminst blij. ,,We hebben een prachtige vakantie in Zuid-Afrika gehad, maar nu zitten we enorm te balen. Dit is niet prettig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven