Volledig scherm
Minister Philippe Muyters, met naast hem DAF-topman Harry Wolters, bedient de machine waarmeer de eerste paal werd geslagen. © DAF

DAF investeert 200 miljoen in nieuwe fabriek in België

WESTERLO - DAF Trucks gaat zijn fabriekscomplex in Westerlo in België voor 200 miljoen euro uitbreiden en moderniseren. De fabrieken waar de cabines in gemaakt worden krijgen meer ruimte en moderne door VDL Steelweld geleverde productielijnen.

Topman Harry Wolters van DAF sloeg dinsdagmiddag samen met de Vlaamse minister Philippe Muyters de eerste paal voor het complex. Dankzij de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van de cabinefabriek met 45 procent tot 300 cabines per dag in een tweeploegendienst.

In 2017 werd al een 100 miljoen euro nieuwe lakstraat gerealiseerd met diezelfde capaciteit. DAF produceerde begin dit jaar een recordaantal van 254 trucks per dag, maar verlaagt dit door lagere marktverwachtingen half mei naar 240 per dag. Volgens Wolters is de investering een teken van de ambitie en het vertrouwen in de toekomst van DAF.

In Westerlo worden de cabines, met onderdelen die veelal in Eindhoven worden geproduceerd, gebouwd. De fabriek hiervoor wordt uitgebreid met 13.200 vierkante meter tot in totaal 31.000 vierkante meter. De hal waarin de cabines worden voorzien van dashboards en andere onderdelen binnen en buiten de cabine, krijgt er 20.000 vierkante meter bij en wordt 35.600 vierkante meter. Steelweld, een onderdeel van de VDL Groep in Eindhoven, levert de inrichting van de fabrieken.

Bij DAF Westerlo werken 2800 mensen en minister Muyters van Werk, Economie en Innovatie zei blij te zijn met het vertrouwen van DAF in de Vlaamse regio. Om dat vertrouwen kracht bij te zetten had hij een toezegging op zak ‘van enkele miljoenen euro’, als bijdrage in de interne opleidingen van DAF.

Volledig scherm
Topman Harry Wolters (l) en Vlaams minister Philippe Muyters onthullen het bouwplan. © Harrie Verrijt
  1. Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Baumgartl over zeperd PSV: ‘Bij elkaar blijven nu en hier lering uit trekken’

    Het was niet al te best wat PSV op de mat had gelegd, had Timo Baumgartl tijdens en na afloop van FC Utrecht-PSV ook wel in de smiezen. Dat is misschien nog wel zwak uitgedrukt. De 3-0 nederlaag was een flinke uitschieter in negatieve zin. Bij de eerste van drie Utrechtse goals zag hij er zelf ook niet goed uit, in een duel met doelpuntenmaker Sander van de Streek. ,,Dat gaat niet goed, dat is duidelijk. Het is erg ongelukkig dat daarna de goal zo valt, omdat het schot van richting wordt veranderd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9104 stemmen