DAF-topman Harry Wolters aan de eindlijn van de fabriek in Eindhoven waar de vrachtwagens van de nieuwe generatie van de band rollen.
Volledig scherm
PREMIUM
DAF-topman Harry Wolters aan de eindlijn van de fabriek in Eindhoven waar de vrachtwagens van de nieuwe generatie van de band rollen. © Rene Manders/DCI Media

DAF-moeder maakt duizenden trucks minder door chiptekort

EINDHOVEN - DAF-moeder Paccar heeft last van de wereldwijde chiptekorten. Daardoor heeft de onderneming de afgelopen drie maanden ongeveer 7.000 trucks minder kunnen afleveren door bevoorradingsproblemen.

 1. Oud-leraren uit Eindhoven worden gids in Rome: ‘Het is wel de bedoeling dat ze meneer Wouters ook echt volgen’
  PREMIUM

  Oud-leraren uit Eindhoven worden gids in Rome: ‘Het is wel de bedoeling dat ze meneer Wouters ook echt volgen’

  EINDHOVEN - Van veertig jaar tussen de schoolbanken naar het gidsen van groepen toeristen in het grootste openluchtmuseum ter wereld: Rome. Paul en Bernadette Wouters kiezen voor een wereld van verschil. En een beetje leraar blijven ze natuurlijk tóch, ook daarginds. ,,Als we daar rondfietsen, is het wel de bedoeling dat de groep meneer Wouters ook echt volgt.’’
 2. Joep van der Hart (1946-2021): een volbloed krantenman die hoofdredacteur van het ED werd
  PREMIUM
  In herinnering

  Joep van der Hart (1946-2021): een volbloed krantenman die hoofdredac­teur van het ED werd

  EINDHOVEN - Een grote stevige man, enorme warrige baard, een Gauloise blauw in de mondhoek, in een soort tuinbroek met fel gekleurde bretels, klompen aan de voeten. En een stemgeluid voor een schoolplein. Het is begin jaren 80, op de eindredactie van het Eindhovens Dagblad. Nee, de dinsdag overleden journalist Joep van der Hart kon je onmogelijk een onopvallende verschijning noemen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven