Volledig scherm
DAF heeft dit jaar vernieuwde versies van onder meer deze DAF XF en CF op de markt gebracht. © Business Wire

DAF-moeder Paccar boekt stevige groei omzet en winst

EINDHOVEN - DAF's moederconcern Paccar heeft in het afgelopen kwartaal stevige groei van  de resultaten geboekt.

De omzet nam met 19 procent toe tot ruim 5 miljard dollar (ongeveer 4,3 miljard euro). De winst groeide met ruim 16 procent tot 402,7 miljoen dollar (342 miljoen euro).

Dat heeft Paccar dinsdag bekendgemaakt.

Paccar boekte het grootste deel van de omzetstijging in Noord-Amerika. In de Verenigde Staten en Canada noteerde het een toename van meer dan 23 procent. In Europa, waar DAF actief is, stegen de verkopen in dollars gemeten met zo'n 12,5 procent.

Paccar houdt voor dit jaar rekening met een lichte groei van de Europese markt tot een een omvang van tussen de 300.000 en 310.000 vrachtwagens in het voor DAF belangrijke segment van zware trucks. Voor 2018 wordt eveneens een hoog niveau verwacht, van tussen de 280.000 en 310.000 zware voertuigen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Werkstraf geëist tegen Eindhovense advocaat voor mishandeling en bedreiging
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen Eindhoven­se advocaat voor mishande­ling en bedreiging

    BREDA - Voor de gewelddadige escalatie van de heimelijke relatie met zijn minnares en bedreiging en mishandeling van zijn echtgenote is tegen een Eindhovense advocaat een taakstraf van 100 uur geëist. Volgens de aanklager heeft de advocaat een voorbeeldfunctie en zit de maatschappij niet op zijn agressieve gedrag te wachten. Ze eiste daarom bovendien een voorwaardelijke celstraf van drie maanden met een behandeling van zijn temperament als de reclassering dat nodig vindt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven