Topman Preston Feight van Paccar.
Volledig scherm
Topman Preston Feight van Paccar. © DCI Media

DAF's moederbedrijf Paccar sluit ook zijn andere truckfabrieken

EINDHOVEN - DAF's Amerikaanse moederbedrijf Paccar legt ook de productie van zijn andere truckfabrieken tijdelijk stil. De sluiting gaat in op dinsdag en duurt voorlopig tot 6 april.

Paccar spreekt van 'recente veranderingen in de vraag van klanten en zwakkere vooruitzichten voor de wereldeconomie, die het gevolg zijn van het coronavirus’.

De fabrieken van DAF in Eindhoven, Westerlo in België en Leyland in Engeland gingen vorige week al dicht. Paccar sluit nu ook de fabrieken voor zijn Amerikaanse merken Peterbilt en Kenworth. Ook de fabriek in Brazilië die DAF-vrachtwagens produceert, komt stil te liggen.

Paccar stelt dat zijn resultaten over het eerste kwartaal en het vervolg van 2020 beïnvloed zullen worden door lagere productieaantallen.

Sterke financiële positie

Het Amerikaanse concern wijst verder op zijn sterke financiële positie, met voor meer dan 4 miljard dollar aan liquide middelen per eind februari. Daarnaast zegt het toegang tot hebben tot voor 3 miljard dollar aan bestaande bankkredieten.

,,Paccar's uitstekende balanspositie, ervaren topmanagement en uitstekende medewerkers zullen er toe bijdragen dat we het bedrijf succesvol door deze moeilijke periode leiden", zegt topman Preston Feight in de schriftelijke verklaring die Paccar heeft uitgebracht.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven