Productie bij DAF Trucks in Eindhoven.
Volledig scherm
Productie bij DAF Trucks in Eindhoven. © DCI Media

DAF staakt productie in Eindhoven voorlopig tot 6 april

EINDHOVEN - DAF Trucks heeft voorlopig 6 april aangehouden als datum waarop de productie zou kunnen worden hervat. De datum houdt verband met de overheidsmaatregelen in België die gelden tot zondag 5 april.

DAF is voor de assemblage van vrachtwagens in Eindhoven afhankelijk van de productie van cabines en assen in het Belgische Westerlo. De Vlaamse vestiging moest woensdag al sluiten omdat toen het verscherpte regime van kracht werd, onder meer om voldoende afstand tussen medewerkers in bedrijven te houden. In een cruciaal deel van de cabinefabricage bleek dat onmogelijk.

2675 medewerkers voorlopig thuis

Doordat de fabriek in Westerlo een dag eerder sloot dan was gepland, wordt ook de productie in Eindhoven sneller beëindigd. Medewerkers van de truckassemblage hoeven met ingang van vrijdag niet meer aan de slag. Volgens DAF wordt vrijdag nog wel gewerkt door twee ploegen die al geproduceerde voertuigen testen en van specifieke opties voorzien. 

In totaal blijven vanaf volgende week zo'n 2675 medewerkers van de truckassemblage- , plaatcomponenten- en motorenfabriek in Eindhoven voorlopig thuis. De andere afdelingen, verantwoordelijk voor activiteiten als serviceverlening, productontwikkeling en marketing, gaan normaal aan het werk.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven