Volledig scherm
De vrouw die al enige tijd op straat in Eindhoven bivakkeerde is naar het ziekenhuis vertrokken. © ED

Dakloze vrouw (60) uit Eindhoven vertrekt toch na gesprek met curator en medewerkers WIJeindhoven

UpdateEINDHOVEN - De vrouw die al enkele weken in Eindhoven op straat verblijft, is woensdagmiddag na een gesprek met de curator en medewerkers van WIJeindhoven vertrokken van haar bankje aan de Groenewoudseweg.

In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, waren er geen artsen betrokken bij het vertrek van de vrouw. Het was woensdagavond nog onduidelijk waar zeheen zou gaan. Haar spullen zijn opgeruimd. Buurtbewoners brachten haar een tent en sinds woensdagochtend stond er een mobiel toilet naast haar bivak. 

Curator Sikke van Meer was woensdagavond nog in gesprek met de vrouw over haar nabije toekomst. ,,Het lijkt erop dat we opvang kunnen regelen en we wachten nu af of ze daarmee akkoord gaat. Ik hoop dat ze ja zegt tegen een vervolgplek. Maar ook als ze dat doet kan ze zo weer weg. Ik hoop niet dat er weer zo’n plek komt als aan de Groenewoudseweg, maar ik kan dat niet garanderen want we kunnen haar nergens toe dwingen.”

Uit haar woning gezet

De laatste dagen was er veel te doen rondom de vrouw, die iets meer dan twee weken geleden door woningbouwcorporatie Sint Trudo uit haar woning werd gezet. Dat kwam omdat ze haar huis volledig liet vervuilen. De vrouw weigerde vervolgens gebruik te maken van aangeboden opvang, omdat ze dan zou worden gescheiden van haar twee honden. Gemeenteraadsleden Christo Weijs (CDA), Robin Verleisdonk (D66) en Wil van Haalen (PvdA) noemden haar situatie eerder deze week ‘schrijnend.’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven