Balkonparty
Volledig scherm
Balkonparty © Kees Martens/DCI Media

Dansen op balkons bij hartje Rio en hartje New York in hartje Eindhoven, RIVM-proof

EINDHOVEN - Er werd zaterdagavond volop gedanst op de balkons van Hartje Rio en Hartje New York, appartementencomplexen in het hart van Eindhoven. Bewoners Angela Reinders, Stan Hurkmans en Maud van Horen hadden een feestje georganiseerd.  RIVM-proof.

Op de binnentuinen draaiden dj's, op de balkons mochten maximaal drie mensen dansen. ,,Er deden zo'n honderd bewoners aan mee”, zegt Maud van Horen. ,,Het idee is dinsdag ontstaan. We vonden het wel tijd voor een klein feestje in deze tijden.”

Acht diskjockeys

Versierd balkon
Volledig scherm
Versierd balkon © Kees Martens/DCI Media

In eerste instantie was het bedoeld voor Hartje New York. ,,Mensen reageerden vooraf al zo positief, dat we met veel hulp van andere bewoners dit zaterdag ook nog  konden houden in de binnentuin van Hartje Rio.”  De complexen liggen aan de Anton Philips- en Gerard Philipslaan in Eindhoven.

 ,,In totaal waren er acht diskjockeys. Voornamelijk uit Hartje Eindhoven zelf, maar ook ‘ingevlogen’ uit onder andere Bakel. Ze draaiden hits uit de 80s, 90s, 00s, house, techno en meezingers.”

De balkonparty duurde van zeven tot elf uur 's avonds. Van Horen: ,,We kregen enkele klachten, maar dat weegt niet op tegen de honderden enthousiaste reacties en complimenten.”

Balkonparty
Volledig scherm
Balkonparty © Kees Martens/DCI Media

In samenwerking met indebuurt Eindhoven