Volledig scherm
PREMIUM
Bij Ya Present! zijn twee ‘draaideuren’ een lastig obstakel voor rolstoeler Johan Nefkens. Gelukkig kon hij achter de deuren door naar binnen. © Jean Pierre Reijnen

DDW niet altijd toegankelijk voor rolstoeler

EINDHOVEN - Een schier onneembare drempel bij de ingang of een invalidentoilet dat afgesloten blijkt, dat is niet erg typisch voor de Dutch Design Week. Maar een als expo-ruimte ingericht zeecontainer die te hoog is of een kunstzinnige ‘draaideur' die de ingang verspert, dat weer wel. 

Vijf grote evenementen in Eindhoven krijgen dit jaar bezoek van ‘mystery guests’ van het Platform Gehandicaptenbeleid. Om te checken hoe het met de toegankelijkheid zit. Deze week is het de beurt aan de Dutch Design Week. 

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven