Volledig scherm
PREMIUM
De Beunbazen tijdens een meeting. © Foto van de Meulenhof

De Beunbazen in Eindhoven; studenten met weinig alcohol maar veel auto's

EINDHOVEN - Onder de naam De Beunbazen begon Harald List een jaar geleden een WhatsApp-groep met studenten die dezelfde passie voor auto’s delen. Inmiddels is dat de naam van hun officiële studentenvereniging.

De Beunbazen is allesbehalve een doorsnee studentenvereniging. Tijdens veel activiteiten vloeit geen druppel alcohol omdat iedereen met de auto is. Ook kennen ze geen strenge kledingvoorschriften of heftige ontgroening. ,,We zijn misschien wel de minst studentikoze studentenvereniging van Eindhoven’’, vertelt voorzitter List. De groepsapp van de student Automotive Engineering aan de TU met een paar vrienden groeide uit tot een officiële studentenvereniging met zo’n vijftig leden. Iedereen die studeert aan de TU/e of Fontys en net zo gek is van auto’s als hij is welkom. Om kennis te delen, tochtjes te maken en samen te sleutelen.

 1. Buikpijn van ploeterend PSV
  PREMIUM

  Buikpijn van ploeterend PSV

  EINDHOVEN - Twee punten, vijftien tegengoals en drie rode kaarten. Cijfers van de laatste zes wedstrijden die de diepe crisis bij PSV illustreren. Hoe krijgen ze in Eindhoven de boel weer op de rit en is Mark van Bommel daar nog de juiste trainer voor? We vroegen het oud-spelers, supporters en andere betrokken bij de club. Vooral de smalle selectie, slechte aankopen en een flinke dosis pech worden genoemd als redenen voor de dramatische resultaten. In een kampioenschap heeft eigenlijk niemand nog vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

 • Armindo Bruma (6%)
 • Timo Baumgartl (48%)
 • Olivier Boscagli (2%)
 • Kostas Mitroglou (16%)
 • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen