De theaterzaal van de Kattendans in Bergeijk.
Volledig scherm
De theaterzaal van de Kattendans in Bergeijk. © Kattendans

De Kattendans in Bergeijk zoekt meubilair voor huiskamertheater

BERGEIJK - Theater De Kattendans in Bergeijk mag op 1 juni weer open. Maar alleen met een zeer beperkt aantal bezoekers. Ongezellig, zo vindt men daar, dus wordt de zaal momenteel omgebouwd tot intiem huiskamertheater. 

Theaters mogen weer open vanaf 1 juni, dat wil zeggen: met maximaal 30 mensen per zaal. En vanaf 1 juli met 100 mensen. Inclusief personeel en spelers. Laat maar zitten, redeneren sommige theaters in de regio, want (financieel) niet te doen. Er zijn er ook die er een creatieve draai aan proberen te geven. Zo wil De Hofnar in Valkenswaard bijvoorbeeld meer film gaan draaien en wordt theater De Kattendans in Bergeijk een huiskamertheater. ,,Iedereen is het thuiszitten zat, onze medewerkers, de artiesten”, zegt directeur en impresario Dries Floris. ,,Ze willen graag weer iets doen. Ook ons publiek wil er wel weer ’s uit, verwacht ik. Maar met dertig man kun je geen sfeer creëren in een traditionele theaterzaal, want je hebt veel teveel lege stoelen. Dat is voor een artiest ook niet te doen. Daarom gaan we de zaal leegvegen en daar onder meer knusse tweezitsbanken voor in de plaats zetten. Dat oogt veel intiemer.”

 Veiligheidseisen 

De voorstelling zou drie keer op een dag opgevoerd kunnen worden. ,,Nog steeds niet rendabel, maar het is nu eenmaal onze primaire taak om cultuur te brengen. We willen weer volle bak gaan, met alle richtlijnen en veiligheidseisen nauwkeurig in acht nemend. Natuurlijk hopen we dat bezoekers er ook weer vertrouwen in hebben.”
De artiesten die op gaan treden, vooral cabaretiers, blijven nog even geheim. Het gaat om bekende en onbekendere namen.

Om de ‘huiskamer’ in te richten zoekt de Kattendans nog wel extra meubilair zoals tweezitsbanken, bijzettafeltjes, vloerlampen, schilderijtjes en vloerkleden. Wie tijdelijk iets kan missen kan mailen (met foto) naar info@kattendans.nl.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven