Volledig scherm
Nora van den Einden (rechts), Aaron van Hooff en Maartje de Wit (links) hebben zich met ventilatoren gewapend tegen de naderende hitte op school. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

De Klimboom in Eindhoven gooit ventilatoren in de strijd tegen hitte

PollEINDHOVEN - Ook basisschool De Klimboom in Stratum weert zich tegen de hitte. Met flesjes water, petjes en ventilatoren die de kids maandag van huis mee mochten nemen. 

De tropische hitte zal Nora van den Einden uit groep 6 er niet onder krijgen. Op de kast vlak achter haar staat haar ventilator te blazen. ,,Ik denk dat het zo wel uit te houden is", zegt het meisje. Ook haar klasgenote Maartje de Wit heeft een fan bij zich. ,,Het is goed dat de school wat extra's doet tegen de hitte", vindt vader Jeroen. ,,Hoewel dit weer natuurlijk wel bij de zomer hoort.” 

Poll

Temperatuur boven de 30 graden: mag het wat minder?

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
4375 stemmen

De ventilatoren zijn onderdeel van een hitteprotocol dat eind vorige week in een digitale nieuwsbrief is afgekondigd. Ook petjes en flesjes water mogen zolang de hitte aanhoudt mee de klas in. Ouders zijn geadviseerd hun kinderen met zonnebrand in te smeren. ,,Deze school is niet zo goed geïsoleerd. We hebben veel platte daken, waar de zon de hele dag op staat te branden. Vandaar de extra maatregelen”, aldus directrice Lieke Vrancken. 

Stoelendans

Nora en Maartje zijn de enige twee leerlingen in de klas van juf Kim Scholts die gehoor hebben gegeven aan de oproep om ventilatoren mee te brengen. ,,Het liefst had ik er vier gehad, in elke hoek van de klas één", zegt Scholts. ,,Nu doen we het met deze twee. De kinderen kunnen af en toe van plek wisselen. Dan houden we gewoon een stoelendans. Vinden ze ook niet heel erg.” 

Volledig scherm
Aaron van Hooff met zijn moeder. © Fotopersburo van de Meulenhof BV
 1. Honderden Eindhovense studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’
  PREMIUM
  Update

  Honderden Eindhoven­se studenten al twee dagen geen internet door gebroken kabel ‘ver weg’ bij Culemborg: ‘We zijn machteloos’

  EINDHOVEN - Al meer dan twee dagen is het leven in de studentenwoningen van wooncorporatie Vestide in Eindhoven ‘moeilijk’. Door een kabelbreuk vrijdagmiddag - ‘ergens onbegrijpelijk ver weg’ - bij Culemborg ligt het internet er voor veel studenten al dagen uit. ,,We voelen ons machteloos, omdat de helpdesk constant valse beloftes doet”, zegt een student tegen deze site die met tachtig anderen aan de Boutenslaan woont.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven