Volledig scherm
PREMIUM
Het resultaat van het werk van de letterzetter. Deze foto is genomen in het bos aan de Burgemeester Aartslaan in Bergeijk. © ED

De letterzetter vreet alle bossen in de Kempen kaal

Het VoetstukHET VOETSTUK In de rubriek ‘Het voetstuk’ zet Sjoerd Marcelissen iemand die positief is opgevallen op een voetstuk. En iemand die negatief is opgevallen, laat hij eraf vallen. In pittige stukjes met een vleugje humor. 

Erop: Willem II

14 januari 1996 ontpopt Willem II zich als reuzendoder. Ajax heeft Europa veroverd. De Champions League is binnen, ook de wereldbeker is in Amsterdamse handen. AC Milan of Real Madrid, het maakt niet uit. Ajax speelt ze van het kastje naar de muur. Ook in de competitie ritsen de ongenaakbare Amsterdammers de zeges aaneen. Meer dan vijftig wedstrijden achtereen is de landskampioen ongeslagen. Verliezen? Dat kennen ze in Amsterdam niet.  Tot ze in Tilburg komen. Een van richting veranderd schot van Henry van der Vegt vliegt plots tegen de touwen, 1-0. Keeper Edwin van der Sar kijkt beduusd. Ineens blijkt dat het kán, Ajax verslaan. Het Willem II van dat moment is niet van de poes. Met Jaap Stam, Jean-Paul van Gastel en ‘D‘n Beitel‘ John Feskens als sterkhouders.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9134 stemmen