Volledig scherm
PREMIUM
De fractie van D66 in de Eindhovense gemeenteraad is in twee delen uiteen gevallen. © Mat Rijnders

De onafwendbare val van diva Mary-Ann Schreurs

AnalyseEINDHOVEN - Nagenoeg iedereen in de Eindhovense politiek zag ‘em al aankomen, de val van de voormalige D66-wethouder Mary-Ann Schreurs. Die was onafwendbaar: ze raakte de afgelopen tijd steeds verder in een isolement.   

Eigenlijk zat er voor de fractie van D66 in de Eindhovense gemeenteraad niks anders meer op. De samenwerking met oud-wethouder Mary-Ann Schreurs was sinds de raadsverkiezingen van vorig jaar op zijn zachtst gezegd al niet zo best. En nu bracht ze haar partij ook nog eens in grote verlegenheid met een brief waarin ze op eigen houtje en plein publique burgemeester John Jorritsma aan de schandpaal nagelde.  

  1. Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA
    PREMIUM

    Jess Oberlin uit Eindhoven strijdt voor gelijkheid met spandex pakken en PLASMA

    EINDHOVEN - Waarom wordt iedereen altijd in een genderrol gestopt, waarom zijn mannen en vrouwen niet gelijk, en vooral: waarom moet er anno 2019 nog gediscussieerd worden over de gelijkheid van mensen? Deze vragen houden de Canadese Jess Oberlin (34) uit Eindhoven bezig al sinds ze een klein meisje was. In het piepkleine dorpje Kars in Ottawa, Canada, waar ze als excentriek meisje tegenover de rest van het dorp stond, maar ook nu in Eindhoven. Ze strijdt voor de gelijkheid van gender-identiteiten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven