Tour met Mozes and the Firstborn door meerdere staten van USA.
Volledig scherm
PREMIUM
Tour met Mozes and the Firstborn door meerdere staten van USA. © K2 - Corto Blommaert

De schaduwzijde van touren door Amerika: ‘Ik wilde laten zien hoe het écht is’

EINDHOVEN - Met zijn reportage over de schaduwzijde van touren door Amerika, heeft bassist Corto Blommaert de Jip Golsteijn journalistiekprijs gewonnen. Het biedt een venster naar de ontnuchterende realiteit van de Amerikaanse tourdroom: die van ranzige hotels, lang wachten en een leven op saaie snelwegen. 

‘Een manisch depressieve rondreis door de steegjes van Amerika, waarin je je soms een rockster waant, maar een dag later de schaamte staat weg te spelen in een ijskoude hal.’ Het is een van de vele ontnuchterende doorkijkjes die Corto Blommaert schetst in zijn reportage over de vijfde tour van de Eindhovense band Mozes and the Firstborn. ‘Het is mijn droom het in Amerika te maken, maar iedere keer dat ik terugvlieg denk ik: tegen welke prijs?

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven