Op het Griekse eiland Kreta heeft een zware aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het Europees Mediterraans Seismologisch Centrum (EMSC) maandagochtend. Lokale media melden zeker één dodelijk slachtoffer. Negen anderen raakten gewond.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Griekse eiland Kreta heeft een zware aardbeving plaatsgevonden. Dat meldt het Europees Mediterraans Seismologisch Centrum (EMSC) maandagochtend. Lokale media melden zeker één dodelijk slachtoffer. Negen anderen raakten gewond. © Videostill

‘De stenen vielen van het huis tegenover ons terras’, vakantiegangers schrikken van zware aardbeving Kreta

KRETA - ,,Iedereen stond hier te bidden en te bibberen toen het gebeurde.” Marjo Verweij-Teklenburg (67) uit Knegsel zat met een paar Griekse kennissen op een terras, toen de grond om kwart over negen hevig begon te trillen. Het epicentrum van de aardbeving, die een kracht had van 5,8 op de schaal van Richter, lag zo'n 25 kilometer verderop.

  1. Met Pasen nooit meer verse asperges van De Laarhoeve

    Met Pasen nooit meer verse asperges van De Laarhoeve

    Drie jaar geleden was de boer al opgehouden met eigen teelt: „Corona. Onze steeksters kwamen ieder jaar met een vaste groep uit Polen, maar toen de grenzen dicht gingen was alle ervaring in één klap weg.” De eigenaar van de vleesboerderij en een Bed en Breakfast op eigen terrein, liet zich echter niet onder één hoedje vangen en haalde de koningin der groenten voortaan uit Leende. Maar ook daar is hij nu mee gestopt. „Tot wanneer doe je het goed, hé?”
    Aalst, Waalre-dorp

In samenwerking met indebuurt Eindhoven