Volledig scherm
Sjaak Feijen (77) en Jans van den Boom (78) © Jean Pierre Reijnen

De vonk tussen Sjaak (77) en Jans (78) sloeg over op Park Hilaria

EINDHOVEN - In een wereld van toeters, bellen, suikerspinnen en Hollandse hits, sluimert de liefde overal tussendoor. Kermis Park Hilaria blijkt een uitstekende voedingsbodem voor opbloeiende liefdes. 

,,Jaja lieve mensen! Zullen we er nog eentje doen?” Zanger Maurice Fermont wacht het antwoord niet af en zet Sweet Caroline in. Een versie waarvan geestelijk vader Neil Diamond waarschijnlijk een beetje verdrietig wordt maar de tent gaat plat. Hollario op z’n best deze zaterdagavond. De feesttent van Park Hilaria staat dit jaar vlak na de hoofdingang van de kermis. Dikke kans dat een hoop bezoekers de rest van Hilaria niet zien.

Om elkaar heen draaien

Sjaak Feijen (77) en Jans van den Boom (78) hebben nog wel een rondje gelopen en zitten nu op een bankje achterin de tent aan respectievelijk een biertje en een cola. De twee kennen elkaar al sinds de kleuterschool maar pas vijf jaar geleden sloeg de vonk over. In Hollario, bij zanger Rens Wiegman om precies te zijn. ,,Contact hebben we altijd gehad, ook toen we allebei getrouwd waren", vertelt Sjaak. ,,We woonden in dezelfde buurt, kwamen in hetzelfde café en toen we onze partners verloren trokken we weer samen op. Met de kinderen erbij, heel gezellig." Of het de zoetgevooisde stem van zanger Rens was of de vele rondjes bier, de twee laten het in het midden. ,,We draaiden al een tijdje om elkaar heen maar hier op de kermis kreeg ik van mijn schoondochter haar nummer. Bel d'r maar eens, zei ze."

Een telefoontje werd een afspraak en een afspraak een relatie. Inmiddels wonen de twee samen in Woensel. ,,De verliefdheid is niet anders hoor op onze leeftijd", vertelt Sjaak. ,,We hadden natuurlijk het voordeel dat we elkaar al goed kenden. Je weet wat je hebt en zo’n bezoek aan de kermis vinden we allebei nog steeds leuk. We zitten hier zowat iedere dag, wat moet je thuis?"

Kermis en de liefde

Kermis en de liefde, het is sowieso een geslaagde combinatie. Friemelen onder de hoes van de rups, een knuffel winnen bij de grijpers of je jachtvaardigheden tonen bij de schiettent. Martijn Ester (22) laat er zijn vriendin Renske Weel geduldig zien hoe ze de luchtbuks moet laden. Tien minuten later staat hij enigszins verbouwereerd met twee knuffelchihuahua’s in zijn handen. Hij tien uit twaalf en Renske elf uit twaalf raak. ,,Zo’n nederlaag doet wel een beetje pijn. Helemaal omdat ik dit nog weken ga horen", verzucht Martijn.

Even verderop heeft Julian Hoksbergen (14) zo zijn eigen theorie over hoe te scoren bij de dames. Na eerst een enorm roze knuffelhart te hebben gewonnen bij het boogschieten begint hij zijn vriendin Ashley (13) met knalerwten te bekogelen. Zijn vrienden doen vrolijk mee en Ashley vindt het prima. 

Onbeholpen

Onbeholpenheid en de liefde, ze gaan ook prima samen bij de botsauto's. Zo nonchalant mogelijk op een karretje met giechelende meisjes insturen is hier door de jongens tot een kunst verheven. Een flirt die ze later op de ijzeren platen rond de baan proberen te verzilveren. 

Daar hadden Leo Thijssen (74) en zijn vrouw Brigitte (73) geen botsauto's voor nodig. Bellen voor een afspraakje, zo ging dat zeventien jaar geleden nog. Leo ging op dat eerste afspraakje pas acht uur later weer naar huis. Allebei al een huwelijk achter de rug dus praat genoeg. ,,Sinds kort wonen we hier vlak bij de Kennedylaan", vertelt Brigitte. ,,Met onze kont op de kermis." 

Volledig scherm
Sjaak Feijen (77) en Jans van den Boom (78) © Jean Pierre Reijnen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven