Volledig scherm
Genieten op Dommel Summer Party. © Jesper de Vaan

De wereld op je bordje bij Dommel Summer Party

EINDHOVEN - Van elkaars cultuur proeven. Dat is het concept van het multiculturele festival Dommel Summer Party dat zaterdag bij cultuurcentrum S-plaza aan de Bleekweg plaatsvond. Met muziek en theater uit alle windstreken maar vooral door iedere bezoeker een gerecht te laten meenemen voor het gezamenlijke diner.

Dommel Summer Party is de opvolger van de Dommelpicknick, die zo’n 10 keer georganiseerd werd in het Dommelplantsoen. ,,Daar zijn we de laatste jaren weggeregend”, vertelt organisator Patrick van der Voort, van het multiculturele evenementenbureau kleurrijke stad. Omdat hij daarnaast ook de eigenaar is van S-Plaza was een nieuwe (en droge) plek zo gevonden.

Optredens waren er onder meer van Holy spot, een amateurtheatergezelschap bestaande uit expats en de Molukse band Jaga Tanjung. Hoogtepunt was het het deel-diner. Vooraf was iedereen gevraagd om daarvoor een eigengemaakt gerecht mee te brengen voor de gezamenlijke maaltijd. Als afsluiter was er een optreden van Music with Strangers, een band bestaande uit expats en Eindhovense jongeren.  

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8704 stemmen