Minister Kajsa Ollongren tekent de Woondeal die ze heeft gesloten met Eindhoven en de provincie
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Kajsa Ollongren tekent de Woondeal die ze heeft gesloten met Eindhoven en de provincie © Jean Pierre Reijnen

De Woondeal Eindhoven - Helmond lijkt hoogstens een gebaar van goede wil

AnalyseEINDHOVEN/HELMOND - In vijf jaar tijd 27.000 huizen extra bouwen in het stedelijk gebied Eindhoven-Helmond. Met die ambitie willen Eindhoven, het kabinet en de provincie laten zien dat het menens is. Maar is het wel realiseerbaar?

 1. Miljoenenoverschot of niet, woonlasten van Eindhovenaar stijgen volgend jaar met paar tientjes
  PREMIUM

  Miljoenen­over­schot of niet, woonlasten van Eindho­venaar stijgen volgend jaar met paar tientjes

  EINDHOVEN - Het krachtige financiële herstel van de gemeente Eindhoven met een historisch overschot van ruim 43 miljoen euro in 2020 gaat inwoners volgend jaar geen financieel voordeel opleveren. De coalitie van VVD, GroenLinks, PvdA en CDA houdt vast aan de koers die drie jaar geleden in crisistijd is bepaald. De woonlasten in Eindhoven stijgen volgend jaar met 5,4 procent. Voor een gemiddeld huishouden komt dat neer op ruim vier tientjes extra.
 2. Woondeal Eindhoven-Den Haag: 27.000 woningen in regio tot 2024
  Play
  video

  Woondeal Eindhoven-Den Haag: 27.000 woningen in regio tot 2024

  EINDHOVEN - Tot 2024 moeten in het stedelijk gebied Eindhoven-Helmond zo'n 27.000 woningen gebouwd worden, alleen in Eindhoven al 15.000, 3000 per jaar. Minister Kajsa Ollongren steunt die versnelling met 750.000 euro voor onderzoek en experimenten, en met hulp bij het maken van nieuwe regels die tijdswinst betekenen. Onder meer het belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan wordt verbouwd tot woningen vanaf 2022.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven