Het Evoluon begon in 1965 gestalte te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Evoluon begon in 1965 gestalte te krijgen. © uit: EVOLUON, van Steef Hendriks

De ziel moet terug in het Evoluon

Video'sEINDHOVEN - Nu Philips het Evoluon verkoopt moet het weer meer worden dan een fascinerende constructie. Het moet opnieuw gaan leven. Pas als dat lukt, is de missie van de nieuwe eigenaren geslaagd.

Stel, het Evoluon had niet in Eindhoven gestaan maar in Parijs, had het dan kunnen wedijveren met de Eiffeltoren? Dat het icoon van Eindhoven wereldwijd lang niet de bekendheid geniet die het icoon van Parijs ten deel valt, zegt wellicht meer over de twee steden dan over de bijzondere bouwwerken. Parijs een wereldstad, Eindhoven een provinciestad. Maar wel een provinciestad met een wereldconcern waarvan de mogelijkheden in de jaren zestig van de vorige eeuw – de tijd waarin het Evoluon gestalte kreeg - nauwelijks grenzen kenden.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven