Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Eugene van Gerwen, Mirjam van de Ven, Trijntje Schol, Monique Boonen, Nancy van Loon. © Jean Pierre Reijnen

Deelnemer jongerenproject Go4it: 'Ik krijg 't gevoel dat ik er mag zijn'

EINDHOVEN - In tien jaar tijd kregen zo'n 750 jongeren dankzij het project Go4it hun leven weer op de rails. Ze werden gekoppeld aan een coach, een vrijwilliger.

Eindelijk krijgt ze de aandacht die ze in haar jeugd zo gemist heeft. Voor Trijntje Schol (21) voelt de hulp van coach Mirjam van de Ven als die van een tweede moeder. Haar jeugd was geen fijne tijd. Waar ze als kind zocht naar warmte en bescherming, kreeg ze te maken met mentaal en fysiek geweld. Een thuissituatie waarin haar zelfbeeld keer op keer een opdoffer kreeg. ,,Ik kreeg last van depressies, had geen structuur en nergens houvast." Een posttraumatische stressstoornis, zo werd er later geconstateerd. ,,Door iemand op mijn stageadres werd ik gewezen op Go4it."

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven