Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Demonstratie anti-pietengroepen in Eindhoven gaat niet door

EINDHOVEN - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Eindhoven Kan Het, twee groepen die tegen Zwarte Piet zijn, laten weten dat zij zaterdag niet meer protesteren bij de intocht in Eindhoven. 

KOZP zou dat na verschillende uitvoerige gesprekken met de gemeente en betrokkenen hebben besloten. 

Landelijke lijn volgen

,,De gemeente heeft naar aanleiding van onze gesprekken benadrukt dat Eindhoven volgend jaar volledig de landelijke lijn zal volgen en dat verandering niet vrijblijvend is. KOZP wil alle betrokkenen bedanken voor deze constructieve aanpak en wij zijn blij dat protesteren in Eindhoven niet langer nodig is", laat de organisatie in een persbericht op Facebook weten. 

Nieuwe manifestatie

De organisatie heeft besloten om op een ander moment een manifestatie te houden. ,,Na overleg tussen KOZP landelijk, Eindhoven Kan Het (KOZP Eindhoven) en het kernteam is gezamenlijk besloten om op een ander moment onze stem te laten horen voor een racisme-vrij Nederland. Het protest van zaterdag 16 november wordt verplaatst naar zaterdag 30 november. Op deze dag organiseren wij een manifestatie in hartje Eindhoven op de trappen van de Sint-Catharinakerk.”

  1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

    Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

    De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven