Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Demonstratie anti-pietengroepen in Eindhoven gaat niet door

EINDHOVEN - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Eindhoven Kan Het, twee groepen die tegen Zwarte Piet zijn, laten weten dat zij zaterdag niet meer protesteren bij de intocht in Eindhoven. 

KOZP zou dat na verschillende uitvoerige gesprekken met de gemeente en betrokkenen hebben besloten. 

Landelijke lijn volgen

,,De gemeente heeft naar aanleiding van onze gesprekken benadrukt dat Eindhoven volgend jaar volledig de landelijke lijn zal volgen en dat verandering niet vrijblijvend is. KOZP wil alle betrokkenen bedanken voor deze constructieve aanpak en wij zijn blij dat protesteren in Eindhoven niet langer nodig is", laat de organisatie in een persbericht op Facebook weten. 

Nieuwe manifestatie

De organisatie heeft besloten om op een ander moment een manifestatie te houden. ,,Na overleg tussen KOZP landelijk, Eindhoven Kan Het (KOZP Eindhoven) en het kernteam is gezamenlijk besloten om op een ander moment onze stem te laten horen voor een racisme-vrij Nederland. Het protest van zaterdag 16 november wordt verplaatst naar zaterdag 30 november. Op deze dag organiseren wij een manifestatie in hartje Eindhoven op de trappen van de Sint-Catharinakerk.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven