Volledig scherm
Adem Topdag © Onbekend

Denk-raadslid Adem Topdag uit Eindhoven verdraait uitspraak rechter

EINDHOVEN - Het Eindhovense DENK-raadslid Adem Topdag verdraait op de Facebookpagina van zijn partij de uitspraak van de kantonrechter. Die oordeelde vorige week dat DENK alsnog bijna drie maanden salaris moet uitkeren aan haar oud-fractiemedewerkster Leigh-Anne Jansen. Maar Topdag doet nu net alsof DENK haar allang heeft uitbetaald.

De Eindhovense Leigh-Anne Jansen ging op 1 juni 2018 voor 16 uur per week aan de slag als fractiemedewerker voor DENK Eindhoven. Ze kreeg echter nooit salaris uitbetaald. Ze stapte daarom naar de kantonrechter in Eindhoven en eiste onder meer achterstallig salaris. Op dit punt is ze vorige week door de rechter in het gelijk gesteld. 

Jansen claimde ook dat ze was ontslagen en wilde een schadevergoeding van 50.000 euro. Daar ging de kantonrechter niet in mee, die eis wees hij af. Omdat beide partijen over en weer op punten in het ongelijk zijn gesteld, moeten ze ieder hun eigen proceskosten dragen.

Andere lezing

DENK Eindhoven en zijn enige raadslid Adem Topdag gaan op Facebook alleen in op de eisen van Jansen die zijn afgewezen, en doen op basis daarvan alsof zij de rechtszaak heeft verloren. ‘DENK Eindhoven wordt in het gelijk gesteld. De kantonrechter van de rechtbank Oost-Brabant heeft donderdag bepaald dat DENK Eindhoven geen extra vergoeding hoeft te betalen aan oud-medewerker Leigh-Anne Janssen’, zo staat op de Facebookpagina van Denk te lezen. 

Met deze zin wordt gesuggereerd dat Denk de fractiemedewerkster allang betaald heeft, terwijl ze in werkelijkheid nooit salaris kreeg. Adem Topdag heeft dit eerder ook zelf erkend tegenover het ED. 

Punt erachter

De passage op Facebook wordt gevolgd door een citaat van Adem Topdag: ,,Het is goed dat wij als DENK Eindhoven hier nu een punt achter kunnen zetten. Uiteraard betreur ik het feit dat het tot een rechtszaak moest komen. Liever hadden wij alles netjes intern besproken en opgelost. Hiervoor hebben wij ook meerdere pogingen gedaan. Ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat wij als fractie zorgvuldig handelden. De afgelopen periode is er veel gezegd via de media waar ik mij niet in kon herkennen. Ook binnen de fractie was deze zaak natuurlijk een gespreksonderwerp. Onze energie willen wij volledig inzetten voor de Eindhovenaren. Dat deden wij al vanaf het begin en dat gaan wij natuurlijk ook met veel passie voortzetten.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8891 stemmen