Volledig scherm
Bij de eerste Kletsmajoors, een talkshow van ouderen, wareneen ex-gedetineerde en een transgender te gast. © Jean Pierre Reijnen

Derde editie talkshow Kletsmajoors in bieb Eindhoven

EINDHOVEN - Een ambulanceverpleegkundige en onderwijskundige Tonnie van Geel worden zondag 17 juni aan de tand gevoeld tijdens de derde editie van de talkshow Kletsmajoors in de Eindhovense bibliotheek aan de Emmasingel. Aanvang 14.00 uur.

Kletsmajoors - naar het bekende koekje bij de koffie - wordt geleidt door bewoners van zorgcentrum Vonderhof uit Eindhoven. Gasten zijn juist allerlei mensen die niet zo vaak bij senioren op bezoek komen. Eerder waren onder meer jongeren, een (ex-)crimineel, tattoo-artiesten en een transgender in de bieb te gast. Zo wil Kletsmajoors ontmoetingen organiseren. 

Onderwijs

Tonnie van Geel, oud-kleuterjuf, is als onderwijskundige betrokken bij het passend onderwijs in Eindhoven en omgeving.  “Het onderwijs is anders dan vroeger, maar juf of meester zijn is nog steeds een van de mooiste beroepen”, zegt zij.

Kaarten zijn gratis te reserveren via de site bibliotheekeindhoven.nl

  1. Spectaculaire ballonvaart voor Eindhovense Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlanding’

    Spectacu­lai­re ballon­vaart voor Eindhoven­se Angela en haar gezin: 'De hele buurt hielp tijdens noodlan­ding’

    EINDHOVEN - Of ze enig moment in paniek is geweest? Welnee! Dit was juist een ervaring om nooit te vergeten. Angela Jegerings (40) zat samen met haar twee jonge kinderen en echtgenoot in de luchtballon die zondagavond een noodlanding moest maken op een klein voetbalveldje in Eindhoven. Tientallen buurtbewoners hielpen mee om het toestel veilig aan de grond te krijgen. ,,De kinderen vonden het helemaal geweldig.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
4175 stemmen