Het decor van de Nederlandse Voice, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Het decor van de Nederlandse Voice, foto ter illustratie. © ANP

Dertig miljoen kijkers zien voormalig Eindhovenaar optreden in Turkse Voice-finale

EINDHOVEN - Rapper Murda, die in Nederland doorbrak in de tijd dat hij in Eindhoven woonde, heeft zaterdagavond als gast opgetreden in de finale van The Voice in Turkije. De artiest is de laatste maanden razend populair in Turkije en staat momenteel met drie nummers bovenaan in de landelijke top 50. 

Het lied Bi Sonraki Hayatimda Gel, een samenwerking met de Turkse ster Ezhel, staat momenteel zelfs op 1 in de Turkse hitlijst. Ook de nummers EH BABA (op 3) en AYA (op 9) worden tientallen miljoenen keren beluisterd en gaan als een trein. 

Vrijdag bracht Murda - echte naam Önder Doğan - nog zijn eerste Turkse album DOĞA uit. Een mooi moment voor de voormalig Eindhovenaar dus om op te treden in de Turkse versie van The Voice: O Ses Türkiye. Dat deed hij samen met zangeres Zeynep Bastık. Wekelijks trekt de show ongeveer dertig miljoen kijkers.

Voordat Murda de stap naar de Turkse hiphopindustrie zette, was hij jarenlang actief in de Nederlandse muziek. Hier scoorde hij een aantal bescheiden hitjes en maakte hij zijn acteerdebuut in de film Gangsterboys. Doğan kwam enkele jaren daarvoor in Eindhoven wonen, na een periode in Istanboel en Madrid.

Bekijk hieronder de beelden van het optreden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven