Volledig scherm
© Ronald Otter

Dierenweide Acht blijft, supermarkt moet elders

EINDHOVEN De Dierenweide in Acht blijft de een groene, rustige plek.

De Eindhovense gemeenteraad heeft het bewonersinitiatief hiertoe dinsdagavond zijn zegen gegeven: 31 raadsleden stemden voor, tien tegen. Dat betekent dat het idee van de Dorpsraad voor een supermarkt op deze plek niet door kan gaan.

"Wij zijn hartstikke dolgelukkig", zei Yvonne van Vroenhoven van het bewonersinitiatief. "Het heeft ons allemaal heel veel tijd en energie gekost, maar de Dierenweide blijft behouden." Van Vroenhoven en haar medestanders verzamelden bijna 1800 handtekeningen in reactie op plannen van (de door bewoners gekozen) Dorpsraad voor een supermarkt op deze plek.

Beide initiatieven zijn bedoeld om Acht leefbaar houden. Maar behoud van de Dierenweide betekende ook een keuze tegen een winkel hier, en daar had een deel van de raad grote moeite mee. CDA, ChristenUnie, VVD, Leefbaar Eindhoven, LPF en OuderenAppèl kwamen met een motie om een raadsbesluit uit te stellen, in de hoop dat beide bewonersgroepen nog tot elkaar zouden komen. En toen die motie het niet haalde, stemde een aantal raadsleden van deze partijen tegen het het bewonersinitiatief.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven