De 15e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner, maandagavond bij de Voedselbank. Ilse Heinsman (staand) van de Rabobank in gesprek met oprichter Esther Hofstede (r) van Samen voor Eindhoven, de drijvende kracht achter dit initiatief.
Volledig scherm
De 15e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner, maandagavond bij de Voedselbank. Ilse Heinsman (staand) van de Rabobank in gesprek met oprichter Esther Hofstede (r) van Samen voor Eindhoven, de drijvende kracht achter dit initiatief.

Dineren en matchen bij de Voedselbank Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense Voedselbank aan de Kanaaldijk Noord is maandag voor één avond omgetoverd in een restaurant. Waar anders voedselpakketten voor minima worden samengesteld, genoten dit keer bestuurders en medewerkers van bedrijven, vrijwilligersorganisaties en de gemeente een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Rick Bijlsma, kok bij restaurant Stories, bereidde die met voedsel dat over was bij de Voedselbank. De gasten van de 15e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner kregen het eten geserveerd via kratjes op de lopende band, terwijl ze ondertussen in gesprek gingen over wederzijdse samenwerking. Samen voor Eindhoven is de drijvende kracht achter dit jaarlijkse initiatief.

Er ontstond onder meer een match tussen de Rabobank en de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. ,,De 240 medewerkers van mijn afdeling, gericht op particulieren met schulden, gaan in september twee dagen de mouwen uitsteken bij de klussendienst van de Vrijwillige Hulpdienst. Ze gaan Eindhovenaren helpen die zelf niet meer kunnen klussen en die hulp niet kunnen betalen”, zegt hoofd Ilse Heinsman van de afdeling bijzonder beheer. ,,Ook ga ik een oproep plaatsen onder al mijn 2000 collega’s bij Rabobank Nederland, of ze misschien administratiemaatje willen worden bij de Vrijwillige Hulpdienst.”

De Voedselbank was gastheer van het diner, onder meer vanwege het thema van dit jaar, armoede. André Nieweg vertelde namens het bestuur van de Voedselbank dat hij het aantal klanten nog steeds ziet stijgen. Dit jaar deelde de Voedselbank aan 2457 Eindhovenaren (waarvan 38% kinderen) in de regio Eindhoven en omgeving voedselpakketten uit.

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage:

In samenwerking met indebuurt Eindhoven