Volledig scherm
De 15e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner, maandagavond bij de Voedselbank. Ilse Heinsman (staand) van de Rabobank in gesprek met oprichter Esther Hofstede (r) van Samen voor Eindhoven, de drijvende kracht achter dit initiatief.

Dineren en matchen bij de Voedselbank Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense Voedselbank aan de Kanaaldijk Noord is maandag voor één avond omgetoverd in een restaurant. Waar anders voedselpakketten voor minima worden samengesteld, genoten dit keer bestuurders en medewerkers van bedrijven, vrijwilligersorganisaties en de gemeente een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Rick Bijlsma, kok bij restaurant Stories, bereidde die met voedsel dat over was bij de Voedselbank. De gasten van de 15e editie van het Maatschappelijk Ondernemen 040 Diner kregen het eten geserveerd via kratjes op de lopende band, terwijl ze ondertussen in gesprek gingen over wederzijdse samenwerking. Samen voor Eindhoven is de drijvende kracht achter dit jaarlijkse initiatief.

Er ontstond onder meer een match tussen de Rabobank en de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven. ,,De 240 medewerkers van mijn afdeling, gericht op particulieren met schulden, gaan in september twee dagen de mouwen uitsteken bij de klussendienst van de Vrijwillige Hulpdienst. Ze gaan Eindhovenaren helpen die zelf niet meer kunnen klussen en die hulp niet kunnen betalen”, zegt hoofd Ilse Heinsman van de afdeling bijzonder beheer. ,,Ook ga ik een oproep plaatsen onder al mijn 2000 collega’s bij Rabobank Nederland, of ze misschien administratiemaatje willen worden bij de Vrijwillige Hulpdienst.”

De Voedselbank was gastheer van het diner, onder meer vanwege het thema van dit jaar, armoede. André Nieweg vertelde namens het bestuur van de Voedselbank dat hij het aantal klanten nog steeds ziet stijgen. Dit jaar deelde de Voedselbank aan 2457 Eindhovenaren (waarvan 38% kinderen) in de regio Eindhoven en omgeving voedselpakketten uit.

  1. Kerkklokken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieuze boodschap van Netflix onthult waarom
    video

    Kerkklok­ken in Eindhoven spelen titelsong van hitserie La casa de papel: mysterieu­ze boodschap van Netflix onthult waarom

    EINDHOVEN - De kerkklokken van de Catharinakerk in Eindhoven speelden vrijdagmiddag het nummer ‘Bella Ciao’. Een mysterieuze boodschap op het Instagramaccount van Netflix Nederland verraadt de reden daarvan: kerken kondigen het derde seizoen aan van de hitserie La casa de papel, dat vandaag begon. Terwijl de kerkbeheerder van de kerk van niks wist, werd de beiaardier door het reclamebureau van de streamingdienst benaderd om de serie te promoten.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven