Volledig scherm
PREMIUM
Het People's Pavilion op het Ketelhuisplein tijdens het Dutch Design Event in 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Directeur Dutch Design Foundation: Laat toekomst maar in Eindhoven ontstaan

BrainportmiljoenenEINDHOVEN - De zilvervloot met 25 miljoen euro vanuit het rijk nam ook drie miljoen euro mee voor het World Design Event. De organisatie zelf moet drie miljoen euro in het laatje brengen.

Serie Brainportmiljoenen:
Het rijk en de regio steken miljoenen in de regio Eindhoven, om die aantrekkelijker te maken voor bedrijven en kenniswerkers. Het ED richt zich in een serie op de vraag: waaraan gaat het geld besteed worden?

Het World Design Event ontstond in 2017 uit een combinatie van ambitie en toeval. In een poging om Culturele Hoofdstad 2018 te worden werd Eindhoven afgetroefd door Leeuwarden, maar de ambitie om een internationaal designevenement te organiseren bleef. Uit die wens ontstond een conferentie waar overheden, bedrijven en ontwerpers samenkomen om te praten over hoe de toekomst vormgegeven moet worden. Het World Design Event met acht 'ambassades' waar over thema's zoals de gezondheidszorg, voedsel en mobiliteit werd gesproken.

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven