De NXP-robot ‘Robo Paint’, gebouwd door Maker Twins, beschilderde een muur via spraakopdrachten tijdens de CES van 2017 in het Las Vegas Convention Center.
Volledig scherm
PREMIUM
De NXP-robot ‘Robo Paint’, gebouwd door Maker Twins, beschilderde een muur via spraakopdrachten tijdens de CES van 2017 in het Las Vegas Convention Center. © Foto Bryan Steffy/Getty Images

Directeur NXP Nederland: ‘Chiptekort duurt nog minimaal de rest van dit jaar’

EINDHOVEN - Chipmaker NXP uit Eindhoven heeft een prima eerste kwartaal achter de rug. Maar de resultaten hadden nog veel beter kunnen zijn. Reden: er is nog altijd te weinig productiecapaciteit om aan alle vraag te voldoen. En dat blijft dit jaar zo.

 1. Xavi Simons voegt tijdens zijn debuut in de eredivisie aan de bal extra pk’s toe bij PSV
  PREMIUM

  Xavi Simons voegt tijdens zijn debuut in de eredivisie aan de bal extra pk’s toe bij PSV

  Wat kan Xavi Simons toevoegen aan PSV? Dat was bij zijn transfer vanuit Paris Saint-Germain een logische vraag, omdat het middenveld van de club al best druk bezet was. De ploeg van Ruud van Nistelrooij lijkt met hem de ideale speler aan boord te hebben die iets kan creëren in wedstrijden die zich vooral op de helft van de tegenstander afspelen. Tegelijkertijd bleek hij zaterdag in de counter tegen FC Emmen (4-1 winst) ook zeer slagvaardig.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Eindhoven