Volledig scherm
PREMIUM
Dirk van der Heijden (11) had lang last van het incident met de rookpotten dat hij van een afstandje zag in het Philips Stadion in april 2017. © jan zandee/fotoburo bolsius

Dirk (11) ziek van spanning na rookbomincident in Philips Stadion: ‘Gaat het ooit weer over?’

EINDHOVEN/DEN DUNGEN - Alleen al denken aan een wedstrijd van zijn favoriete club PSV in het Philips Stadion deed de elfjarige Dirk bibberen van angst. Letterlijk. Hij werd ziek van de spanning, liep leeg op de wc en huilde veel. 

Dirk van der Heijden uit Den Dungen voelde ruim een jaar lang de impact van de rookbommen die tijdens PSV-Ajax in april 2017 werden ontstoken en een flink stuk tribune in een dikke, zwarte walm verstopten.

 1. Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  Rustige avondspits voorspeld in Brabant: hoe kan het dan toch zó misgaan? 'Ons wegennet kan het niet meer aan’

  EINDHOVEN/BREDA - Hoe kan het dat er zo'n enorme verkeerschaos ontstaat door de sneeuwval, terwijl strooiwagens sinds maandagavond al preventief zout strooien op de Brabantse wegen? Rijkswaterstaat voorspelde maandagavond een rustige avondspits, terwijl de Brabantse verkeersdeskundige Ruud Hornman niet verbaasd is over de extreme drukte: ,,Met de huidige capaciteit op de wegen zakt ons wegennet al snel als een plumpudding in elkaar.”
 2. Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen
  PREMIUM

  Bewoners Vonderhof in Eindhoven bouwen bijzondere fietsen

  EINDHOVEN - De vijftien noemen zichzelf gekscherend The Vonderboys. Dat zou ook ‘wonderboys’ hebben kunnen zijn want de groep heeft met wat hulp twee krakkemikkige transportfietsen getransformeerd in blitse fonkelnieuw ogende exemplaren. ,,De fietsen zijn bedoeld voor bewoners van Vonderhof om met familie en bezoek erop uit te gaan”, vertelt Vonderhofs geluksconsulent ­Richard van Schaijk. ,,Op de een zit je naast elkaar, op de ander kan iemand in een rolstoel worden vervoerd.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven