Zo zagen de eerste tekeningen voor het initiatief Draaiboomhof eruit. Mede-intiaitiefnemer Joop Hendriks is een van de sprekers  op een avond over Gemeengoed.
Volledig scherm
Zo zagen de eerste tekeningen voor het initiatief Draaiboomhof eruit. Mede-intiaitiefnemer Joop Hendriks is een van de sprekers op een avond over Gemeengoed. © Joop Hendriks/Sketchup

Discussieavond Tegenlicht040 Eindhoven over burgerinitiatieven

EINDHOVEN - Welke rol kunnen burgerinitiatieven spelen bij het oplossen van problemen van deze tijd. Dat is het thema van een discussiebijeenkomst, woensdag 13 juni in het Designhuis aan het Stadhuisplein in Eindhoven. 

Sprekers zijn onder meer Arjan Buchholz van de coöperatie Best Duurzaam, Joop Hendriks van het Draaiboomhof-initiatief en sociaal designer Cindy van den Bremen. 

De avond wordt georganiseerd door Tegenlicht 040, een initiatief van de coöperatie Duurzaam Brabant. Aanleiding van de uitzending van VPRO-Tegenlicht ‘Ons Gemeengoed’  over het onderwerp. De rol van burgerinitiatieven wordt belangrijker nu de overheid zich terugtrekt en de private sector die taken maar deels overneemt. 

De avond begint om 19.00 uur met het bekijken van de uitzending. Daarna zijn er interviews met de gasten en een debat. 

Aanmelden moet, maar is gratis, via EventBrite.com

Eindhoven Initiatief woningbouw Draaiboomhof Theoline van Schie en Joop Hendriks
Volledig scherm
Eindhoven Initiatief woningbouw Draaiboomhof Theoline van Schie en Joop Hendriks © Fotopersburo van de Meulenhof BV

In samenwerking met indebuurt Eindhoven