Volledig scherm
Parkeren bij Eindhoven Airport. © Menno Boon

Dit ben je aan parkeerkosten kwijt bij de vliegvelden

EINDHOVEN - Eindhoven en Rotterdam Airport zijn een van de goedkopere vliegvelden in Nederland, België en Duitsland als het gaat om parkeerkosten. 

Voor drie dagen parkeren in de meivakantie ben je bij beide vliegvelden 27 euro kwijt als je van tevoren online boekt. Groningen is met 12,50 het goedkoopste vliegveld. Op Schiphol ben je het meeste geld kwijt, namelijk 60 euro. Dit blijkt uit onderzoek van de reiswebsite Vliegveldinfo.nl.

Online reserveren is in Eindhoven de manier om dure inrijtarieven te mijden. De goedkopere parkeerplaatsen van 27 tot 33 euro voor drie dagen kunnen enkel vooraf gereserveerd worden. Anders is een reiziger 51 euro voor drie dagen kwijt.

Schiphol hanteert als enige luchthaven hogere tarieven in drukke periodes. In de meivakantie kost een parkeerplaats voor drie dagen 10 euro meer dan in de zomervakantie. 

Gemiddeld genomen zijn reizigers bij de de Belgische luchthavens goedkoper uit als ze drie dagen parkeren. Reizigers die langer parkeren, zijn gemiddeld genomen voordeliger uit in Duitsland. Dortmund en Düsseldorf Airport rekenen voor acht dagen parkeren minder geld dan voor drie dagen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven