Een beeld van de discussie in het provinciehuis in Den Bosch. Vlnr, zittend: ondernemer Pierre van de Wijngaart, Robert Kuik van Tennet, wethouder Stef Luijten van Bergeijk, Daphne Verreth van Enexis en gedeputeerde Anne-Marie Spierings.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van de discussie in het provinciehuis in Den Bosch. Vlnr, zittend: ondernemer Pierre van de Wijngaart, Robert Kuik van Tennet, wethouder Stef Luijten van Bergeijk, Daphne Verreth van Enexis en gedeputeerde Anne-Marie Spierings. © Jan Zandee

Dit is hoe de overbelasting van het Brabantse stroomnet moet worden aangepakt: ‘Tijd voor kleine experimenten hebben we niet’

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Minder regels, stroom ‘delen’ en - vooral - sneller extra stations bouwen en kabels aanleggen. Netbeheerders, overheidsbestuurders en ondernemers discussieerden woensdagmiddag in het provinciehuis over hoe om te gaan met de ‘stroomstop’ in Brabant. Een verslag aan de hand van vier vragen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Eindhoven