Volledig scherm
foto Jannes Linders/Van Abbemuseum

Dit jaar kun je hier ook trouwen in Eindhoven

EINDHOVEN - Het Van Abbemuseum is  eind dit jaar 8 weken lang dé trouwlocatie van de gemeente Eindhoven. In de periode van 5 november tot 1 januari is  het niet mogelijk elkaar het ja-woord te geven in het Stadhuis. Dat is dan niet toegankelijk vanwege de verbouwing. 

Dat heeft de gemeente Eindhoven bekendgemaakt. Het Stadhuis wordt aangepast om onder meer flexwerkplekken en een inwonersbalie te maken. Dat is nodig omdat het Stadskantoor aan de overkant van het Stadhuisplein per 2020 verlaten wordt. Ambtenaren gaan onder meer naar de Stadhuistoren die momenteel verbouwd en verduurzaamd wordt. 

Evoluon

In het Stadhuis krijgt ook de trouwzaal aan de voorkant een opknapbeurt. In ieder geval is die 8 weken lang onbruikbaar. Stellen die het elkaar het ja-woord willen geven, komen in die tijd uit bij het Van Abbemuseum. Tenzij ze natuurlijk een van de andere erkende locaties kiezen, zoals het Evoluon, het Ketelhuis op de Grote Beek of jazzclub Fifth op het NRE-terrein. Ook een eigen locatie kan geregeld worden. De gemeente moet die dan voor één dag aanwijzen als officiële trouwlocatie. 

De prijs van een huwelijk in het Van Abbemuseum is gelijk aan die in het Stadhuis, laat het college van B en W weten. De kosten van de inrichting van een trouwzaal in het Van Abbemuseum worden uit de verbouwingsbudgetten betaald. 

Volledig scherm
Het eerste huwelijk in de nieuwe trouwzaal van het Eindhovense Stadhuis, op 6 juli 2002: FransJozef Swinkels en Dianne Bogaievsky uit Waalre hebben primeur. © Jeroen Broekmans
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven