Volledig scherm
DJ Ötzi © Schlagerfestival

DJ Ötzi trekker Schlagerfestival Eindhoven

EINDHOVEN - DJ Ötzi is de trekker van het vernieuwde Schlagerfestival dat op 14 december wordt gehouden in het Eindhovense Beursgebouw. Het is de eerste keer dat deze Oostenrijkse artiest naar Nederland komt, zegt organisator Willem Vogels uit Helmond.

DJ Ötzi viert zijn twintigjarig jubileum. Hij is bekend van ‘Anton aus Tirol', ‘Hey Baby’ en zijn versie van ‘Sweet Caroline’.

Op het Schlagerfestival treden verder o.a. op Hein ‘Heintje’ Simons, Dennie Christian, Ireen Sheer en Dschingis Kahn. Meer namen volgen nog.

  1. Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen
    PREMIUM

    Aircision in Eindhoven wil bij 5G test lasers als datakabels door de lucht sturen

    EINDHOVEN - Onder de straten in de steden ligt het vol met kabels en buizen en met de komst van het nieuwe 5G mobiele netwerk dreigen er nog vele bij te komen. Als het aan John Reid en Luis Oliveira van Aircision ligt hoeven het er niet zoveel te zijn. „Met onze technologie kunnen we data met laserstralen versturen. Lasers op gebouwen en masten zenden gecodeerde lichtstralen naar elkaar. Op die laserstralen versturen we data met een snelheid van tien gigabit per seconde. Dat is een 5G snelheid die met radiografische straalzenders niet te halen is. Het nadeel dat regen en mist de lasers kunnen onderbreken, daar hebben wij wat op gevonden.”

In samenwerking met indebuurt Eindhoven