Dode aan Fuutlaan in Eindhoven is man (31) uit Boxtel, politie gaat uit van misdrijf

EINDHOVEN  - De man die donderdagochtend is gevonden aan de Fuutlaan in Eindhoven is afkomstig uit Boxtel. Het gaat om een man van 31 jaar oud. De politie gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gebracht.

Een voorbijganger zag de man 's ochtends vroeg rond kwart voor zeven liggen achter een gebouw aan de Fuutlaan. Al meteen vermoedde de politie dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gekomen. Onderzoek aan het lichaam moet dat later bevestigen. 

Het pand waar de man achter lag is in gebruik door de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Instanties als politie en gemeenten werken hier samen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit. De politie laat weten dat al wel duidelijk is dat er geen verband is tussen het overheidsgebouw en de dood van de man.

Drone

De politie heeft van 's ochtends zeven uur onderzoek gedaan in de zaak. Eerst werd er een witte tent over het lichaam gezet om te voorkomen dat de regen belangrijke sporen kon aantasten. Forensische rechercheurs konden zo nauwkeurig en zorgvuldig te werk gaan. Ondertussen werd er in het gebied gezocht naar camerabeelden, ging er een drone de lucht in en werd er een speurhond ingezet.

Volledig scherm
EINDHOVEN - Er is een dode man gevonden aan de Fuutlaan in Eindhoven. De politie houdt rekening met een misdrijf en is ter plaatse voor onderzoek. Het lichaam lag achter een pand van de Taskforce, dat onderzoek doet naar georganiseerde criminaliteit. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven