Volledig scherm
Ongeval A2 bij knooppunt Leenderheide. © Bert Jansen

Dode bij ernstig ongeval op A2 bij De Hogt, weg was tot in de nacht afgesloten

EINDHOVEN - Bij een ongeval op de A2 tussen knooppunt Leenderheide en knooppunt De Hogt in Eindhoven is dinsdagavond rond 18.30 uur een dode gevallen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de High Tech Campus. Bij het ongeval waren in ieder geval twee vrachtwagens en een personenauto betrokken.

De achterste vrachtauto botste op de personenauto, die daardoor op de voor hem rijdende vrachtwagen botste. De bestuurder van de personenauto is overleden. 

Technisch onderzoek

De A2 werd na het ongeval afgesloten en bleef tot middernacht dicht in verband met technisch onderzoek. Verkeer wordt via de N2 omgeleid. Tussen de N2 en de A2 worden hekken geplaatst om het zicht op de A2 te belemmeren.

Ontsnapt

Een van de vrachtwagens die bij het ongeluk was betrokken vervoerde varkens. Een aantal dieren ontsnapte na het ongeval en liep op de rijbaan. Om die reden werd ook de N2 enige tijd afgesloten. De varkens zijn inmiddels gevangen. Omstreeks kwart voor zeven werd de N2 weer opengesteld. 

De dieren zijn overgeladen in een andere vrachtwagen. Het verkeer wat achter het ongeluk stond is inmiddels weggeleid.

Volledig scherm
Ongeval A2 bij knooppunt Leenderheide © Bert Jansen
Volledig scherm
Ongeval A2 bij knooppunt Leenderheide © Bert Jansen
  1. Eindhovense advocaat geschorst na arrestaties om mishandeling eigen minnares en vrouw

    Eindhoven­se advocaat geschorst na arresta­ties om mishande­ling eigen minnares en vrouw

    EINDHOVEN - Een Eindhovense advocaat wordt voor een week geschorst omdat hij in het afgelopen jaar tot drie keer toe is aangehouden terwijl hij nog in een proeftijd zat voor een eerdere tuchtrechtelijke veroordeling. De raad van discipline in Den Bosch legde dinsdag bovendien een nieuwe voorwaardelijke schorsing op van twaalf weken voor het geval de advocaat de komende twee jaar weer de mist in gaat.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven