Ongeluk op A50 bij knooppunt Ekkersweijer.
Volledig scherm
Ongeluk op A50 bij knooppunt Ekkersweijer. © Bert Jansen

Dode en twee mensen zwaargewond bij ongeluk op A50 bij Eindhoven

VIDEOEINDHOVEN - Bij een ongeluk op de A50 bij Eindhoven is een persoon overleden. Twee mensen zijn zwaargewond geraakt. Het ongeluk gebeurde om 17.40 uur ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer richting Son en Breugel. Er waren vier auto's en een bestelbusje bij betrokken. De weg tussen Eindhoven en Oss werd enkele uren afgesloten. 

De dode en de twee zwaargewonden zaten in de rode auto, die helemaal in de kreukels ligt. Er zijn ook twee mensen lichtgewond geraakt. Ze zijn allen naar het ziekenhuis gebracht. Er kwamen onder meer twee traumahelikopters en vijf ambulances ter plaatse. De trauma-arts is in de ambulance meegereden naar het ziekenhuis. 

Volgens de politie is het bestelbusje door een nog onbekende oorzaak achterop een langzaamrijdende of stilstaande file gereden. 

Omleidingen

Verkeer vanuit Den Bosch richting Helmond werd omgeleid via Oss/Veghel. De verbindingsweg van de A2 vanuit Den Bosch naar de A50 richting Son en Breugel was ook dicht. Richting Oss moest alles over één rijstrook en de verbindingsweg naar Helmond was gesloten. 

De afhandeling van het ongeluk duurde een paar uur. De automobilisten die in de file stonden, werden langs het ongeluk geleid. 

Ongeluk op A50 bij knooppunt Ekkersweijer.
Volledig scherm
Ongeluk op A50 bij knooppunt Ekkersweijer. © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven