Volledig scherm
© Bert Jansen

Dode en zwaargewonde bij liftongeval op TU Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Bij een ongeval met een lift op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een dode gevallen. Een andere persoon raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Hulpdiensten hebben het gewonde slachtoffer samen met het Redteam Hoogteverschillen en een speciaal traumateam (Medische Urgentie Groep) uit België uit het gebouw gehaald. Het slachtoffer zat bekneld.

Sloopwerkzaamheden
Op de TU vinden sloopwerkzaamheden plaats door sloopbedrijf Heezen. Het ongeval gebeurde in een leegstaand universiteitsgebouw waar momenteel studentenwoningen in worden gebouwd. De bouwvakkers stonden bovenop de lift in de liftschacht. De kabels zijn geknapt waardoor de lift vanaf zeven hoog naar beneden viel.

Officier van dienst Tim Bosmans had al goede hoop dat het zou gaan lukken om de tweede persoon te redden. Het feit dat de lift deels in elkaar zit en tussen twee verdiepingen hangt, maakte de reddingsoperatie wel moeilijker. Het leegstaande gebouw Potentiaal telt 16 etages. Tot voor kort was de faculteit Electrical Engineer hier gehuisvest. Het pand is sinds enkele maanden in handen van bouwbedrijf Dura Vermeer.

Verslagen

De directies van Dura Vermeer en de TU Eindhoven laten weten 'met verslagenheid kennis te hebben genomen' van het ongeval. Hun gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer en naar de zwaargewonde werknemer van Heezen die in het ziekenhuis ligt.


Inspectie

De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van ongeval. Het onderzoek kan enige weken in beslag nemen. Dura Vermeer stelt ook een eigen onderzoek in, in samenwerking met de TU Eindhoven.

Volledig scherm
© Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven