Volledig scherm
© StockPZC

Dodelijk ongeval A2 Limburg: Eindhovenaar (58) opgepakt

EINDHOVEN/ITTERVOORT - Een bestuurster van een auto is zaterdag in het ziekenhuis in Tilburg overleden aan de verwondingen die zij vrijdagavond rond 22.20 uur opliep door een aanrijding op de A2 bij het Limburgse Ittervoort. De veroorzaker, een 58-jarige Eindhovenaar, vluchtte na het ongeval, zo maakt de politie bekend.

De 58-jarige verdachte werd 's nachts rond 02.30 uur in zijn woning in Eindhoven aangehouden. De auto waarin hij reed, bleek te zijn gestolen in het Limburgse dorp Nuth. 

De verdachte botste vermoedelijk achterop de vóór hem rijdende auto. De bestuurster van die auto raakte daardoor zeer ernstig gewond. Zij werd ter plekke gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar zij later overleed.

Speurhonden

Na het ongeval sloot de politie een gedeelte van de A2 af om de gevluchte verdachte te kunnen zoeken. Dat gebeurde onder meer met een warmtecamera en speurhonden. Ook stuurde de politie een opsporingsbericht uit via Burgernet.

Van de 58-jarige verdachte werd bloed afgenomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau ,waar hij werd ingesloten. 

In beslag

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De beide auto‘s zijn voor onderzoek in beslag genomen. 

De politie kon zaterdagochtend nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven