Dodelijk slachtoffer schietpartij Eindhoven was op bezoek bij zijn moeder

Video + UpdateEINDHOVEN - Op de Beukenlaan in Eindhoven is vrijdag op klaarlichte dag iemand neergeschoten. Het slachtoffer, een 54-jarige man, overleed later in de ochtend aan zijn verwondingen. Buurtbewoners weten om wie het gaat en zeggen afzonderlijk van elkaar dat hij op bezoek was bij zijn moeder. Tussen de twintig en dertig rechercheurs onderzoeken de zaak. ,,We houden vooralsnog rekening met ieder scenario”, laat een politiewoordvoerder weten.

De eerste meldingen van de schietpartij, die plaatsvond op de parallelweg naast het viaduct, kwamen rond 09.30 uur binnen bij de politie. Toen de agenten arriveerden lag er een man bebloed naast een auto waarmee hij zich had verplaatst. 

Volgens de politie zijn er meerdere schoten gelost. Het is niet duidelijk of de man aankwam of net wilde vertrekken bij zijn moeder.

Reanimatie

Wat er precies gebeurd is en door wie er is geschoten, moet onderzoek uitwijzen. De man werd op straat gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij komen te overlijden.

De omgeving rondom de Beukenlaan was lange tijd afgezet. Buurtbewoners konden hun huis niet in. Meerdere politiewagens kwamen ter plaatse. De technische recherche is een sporenonderzoek begonnen. Dit gaat vermoedelijk de hele middag duren.

Een politiehelikopter cirkelde na de schietpartij boven de plek van de schietpartij. Een kilometer verderop, in de Edisonstraat, heeft de politie de woning van het slachtoffer doorzocht op eventuele bewijsstukken. Een huis daartegenover is ook doorzocht. 

Twee harde knallen

Een 74-jarige bewoner van de straat laat aan de telefoon weten dat hij zich rot is geschrokken. ,,Ik zat in de woonkamer de krant te lezen toen ik opeens twee hele harde knallen hoorde. Bam, bam!”, zegt hij. ,,Ik dacht meteen: zijn dat nou schoten? In onze straat? Het klonk veel te hard voor vuurwerk.”

De bewoner liep na de schoten naar het raam en zag zijn buurman op straat staan. ,,Die vertelde mij dat hij een hoop geschreeuw hoorde en een auto met piepende banden zag wegrijden. Op straat lag een man die niet bewoog.”

Huis niet in

Buiten staat een 33-jarige vrouw in de buurt van het afzetlint te kijken naar de hulpdiensten. Ze kan haar huis niet in omdat de straat volledig is afgezet. ,,Ik heb net mijn zoontje naar school gebracht”, laat ze geschrokken weten. Volgens haar is het de laatste tijd onrustig in de buurt. ,,Er is hier veel gajes op straat. Ik kan daar genoeg over vertellen.”

Volledig scherm
Schietpartij Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Schietpartij Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Schietpartij Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Schietpartij Eindhoven © Bert Jansen

In samenwerking met indebuurt Eindhoven