Volledig scherm
De Mercedes waarin Toon Sweegers donderdagochtend dood werd aangetroffen, wordt afgeschermd. © fotopersburo Bert Jansen

Doodgeschoten Eindhovenaar is autohandelaar Toon Sweegers

EINDHOVEN - De man die donderdagmorgen doodgeschoten werd aangetroffen in Den Bult in Eindhoven is de 51-jarige Toon Sweegers. Hij handelde de afgelopen jaren in tweedehands auto’s. De Eindhovenaar had samen met familie zijn eigen zaak: eerst op Ekkersrijt in Son en Breugel, de laatste driekwart jaar op De Hurk in Eindhoven.

Sweegers was naar verluidt een bekende van de politie. Maar of de dader uit criminele hoek komt, is nog onduidelijk. De politie wil er niets over kwijt. Hij werd donderdagochtend om 08.00 uur dood in zijn auto gevonden. Maar mogelijk was hij toen al uren dood. Sweegers was de avond ervoor op bezoek bij zijn vriendin, die aan Den Bult woont. Na afscheid te hebben genomen, stapte hij in zijn klassieke Mercedes cabrio. Mogelijk is hij toen opgewacht en geliquideerd. Verschillende bewoners hoorden rond half twaalf 's avonds wat kabaal, maar niemand belde de politie.

Groot onderzoek

De politie tuigde een groot onderzoek op en bekeek donderdag uitgebreid de straat en de omgeving. De Landelijke Eenheid stuurde een drone de lucht in om een overzicht van de omgeving te maken. Agenten gingen van deur tot deur voor een buurtonderzoek. Aan het einde van de middag werd het lichaam van Sweegers weggebracht en zijn auto in een beschermende tent afgevoerd.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Eindhoven