Volledig scherm
Liquidatie in Eindhoven. © Bert Jansen

Doodgeschoten man in Sionstraat is 34-jarige Eindhovenaar

UPDATEEINDHOVEN - De man die zaterdagavond is doodgeschoten in de Sionstraat is een 34-jarige Eindhovenaar, meldt de politie. Hij zat in een grijze Suzuki toen hij drie keer werd geraakt door een nog onbekende schutter. 

Of het slachtoffer bekend is bij de politie, willen ze nog niet kwijt. "We zijn echt nog op zoek naar waarom het op deze plek is gebeurd, naar het motief en de achtergronden van het slachtoffer en mogelijke dader."

Naar verluidt is het slachtoffer een Nederlander van Iraakse afkomst en woont hij in een wijk die anderhalve kilometer ligt van de plek waar de man doodgeschoten is. Maar de politie wil daar niet op reageren.

Volgens getuigen vluchtte een kleine, gezette, mediterraan uitziende man van in de vijftig te voet na de schoten. Hij zou een tas bij zich hebben gehad. De politie weet nog niet wie de dader is en tuigde een specialistisch onderzoeksteam op.

De politie is ook op zoek naar twee mannen die tijdens de schietpartij op de hoek met de Gibeonstraat stonden. Dat is op twintig meter afstand van de auto waar het slachtoffer inzat. Mogelijk kunnen zij belangrijke informatie verschaffen aan de politie. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven