Het beheerdersgebouw bij de nieuwe milieustraat van Cure in Acht.
Volledig scherm
Het beheerdersgebouw bij de nieuwe milieustraat van Cure in Acht. © Sanjo Lehmann

Door coronacrisis en mooi weer nog steeds drukte bij milieustraten van Cure

EINDHOVEN - De coronacrisis blijft voor problemen zorgen bij afvalverwerker Cure in Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo. Want op de milieustraten is het nog steeds veel drukker dan normaal. 

De coronacrisis en het mooie weer zorgen voor grote drukte bij de milieustraten van afvalinzamelaar Cure. Na een succesvolle oproep twee weken geleden om vooral niet naar de milieustraten te komen in Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo, wordt het langzaam toch steeds weer drukker met mensen die hun afval willen wegbrengen.

Toch heeft Cure nog niet overwogen de poorten te sluiten. ,,We kunnen het nu nog goed aan", aldus Cure-directeur Frans van Strijp. ,,We laten niet veel mensen tegelijk toe, ze staan nu gewoon langer in de rij. Als we dichtgaan, dan lopen  we de kans dat het afval gedumpt wordt of dat er mee bijzetafval komt. En dat willen we ook niet hebben, natuurlijk.”    

Langs de huizen

Quote

Door alle auto's die in de straten staan, moeten onze mensen vaak tientallen meters omrijden met de afvalbak­ken

Frans van Strijp, Directeur Cure

Cure heeft niet alleen te maken met extra drukte bij de milieustraten. Ook bij de afvalinzameling langs de huizen stuiten de medewerkers van deze firma op problemen, heeft Van Strijp gemerkt. ,,Omdat veel mensen nu thuis zijn, staan er ook overdag veel auto's in de straten waar onze afvalwagens het huisvuil en het groenafval ophalen. Maar de mensen zetten hun afvalcontainers wel voor hun huis. Door alle auto's die in de straten staan, moeten onze mensen vaak tientallen meters omrijden met de afvalbakken."

Positief nieuws

Het bordes in de nieuwe milieustraat.
Volledig scherm
Het bordes in de nieuwe milieustraat. © Sanjo Lehmann

Dat zorgt niet alleen voor veel extra werk voor het Cure-personeel, het levert ook oponthoud en dus tijdverlies op. ,,Daar gaan we nu wat aan proberen te doen”, aldus Van Strijp. ,,We vragen de mensen om hun afvalbakken op een plek zetten waar onze mensen er makkelijker bij kunnen, en het liefst ook zo veel mogelijk bij elkaar. Dat zou ons enorm helpen.”

In deze sombere tijden heeft Cure ook positief nieuws te melden. De nieuwe milieustraat die het bedrijf laat bouwen in Eindhoven-Noord in Acht, als vervanging voor de milieustraat aan de Gabriel Metsulaan, is bijna klaar. 

Supermooi ding

De nieuwe Eindhovense milieustraat van Cure in Acht.
Volledig scherm
De nieuwe Eindhovense milieustraat van Cure in Acht. © Sanjo Lehmann

,,Het wordt echt een supermooi ding”, zegt Van Strijp trots. ,,Momenteel zijn we bezig met de technische oplevering en daarna volgt de inrichting. Al het materiaal dat we daar nodig hebben, containers en loaders bijvoorbeeld, is bestelling, Als dat binnen is en uitgeprobeerd, gaan we in een weekend verhuizen vanuit de Metsulaan en daarna kunnen we open.”

Wanneer dat precies zal zijn, is nog onbekend. ,,De schatting nu is aan het eind van het voorjaar of het begin van de zomer", houdt de Cure-directeur een slag om de arm. Dit najaar zal overigens ook nog het kantoor van Cure vanaf  bedrijventerrein De Hurk naar Acht verhuizen. De kosten van beide verhuizingen samen bedragen ongeveer 11 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven