Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - Een zaterdagmiddag bij Emmaus © Jean Pierre Reijnen

Doorstart lonkt voor Emmaus in Eindhoven

EINDHOVEN - Kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven maakt waarschijnlijk een doorstart. De intentie van de partij die dit gaat doen is om ook de aan de winkel gekoppelde woongemeenschap te handhaven. Dat laat curator Raoul van den Berg Jeths desgevraagd weten. 

Hangende de onderhandelingen met de overnamekandidaat - een naam mag de curator nog niet geven - blijft de kringloopwinkel in ieder geval tot het eind van dit jaar op woensdag en zaterdag open, zo is met de rechter afgesproken. Ook de bewoners, een kwetsbare groep mensen die tegen kost en inwoning in de winkel werkt, hebben de garantie dat ze in ieder geval tot eind 2018 mogen blijven. En als het aan de overnamekandidaat ligt dus ook daarna.

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
6980 stemmen