Volledig scherm
PREMIUM
EINDHOVEN - Een zaterdagmiddag bij Emmaus © Jean Pierre Reijnen

Doorstart lonkt voor Emmaus in Eindhoven

EINDHOVEN - Kringloopwinkel Emmaus in Eindhoven maakt waarschijnlijk een doorstart. De intentie van de partij die dit gaat doen is om ook de aan de winkel gekoppelde woongemeenschap te handhaven. Dat laat curator Raoul van den Berg Jeths desgevraagd weten. 

Hangende de onderhandelingen met de overnamekandidaat - een naam mag de curator nog niet geven - blijft de kringloopwinkel in ieder geval tot het eind van dit jaar op woensdag en zaterdag open, zo is met de rechter afgesproken. Ook de bewoners, een kwetsbare groep mensen die tegen kost en inwoning in de winkel werkt, hebben de garantie dat ze in ieder geval tot eind 2018 mogen blijven. En als het aan de overnamekandidaat ligt dus ook daarna.

  1. Bijna duizend spiegelhouders van VDL ETG Projects voor mega-telescoop in Chili
    PREMIUM
    VIDEO

    Bijna duizend spiegelhou­ders van VDL ETG Projects voor me­ga-telescoop in Chili

    EINDHOVEN - Astronomen en sterrenkundigen over de hele wereld kijken er naar uit. Scherpe beelden uit de verste uithoeken van het heelal gemaakt met de extreem grote telescoop (ELT) op een 3000 meter hoge berg in Chili. Maar voordat deze bijna een miljard euro kostende installatie van de Europese Zuidelijke Sterrewacht (ESO) in 2024 in gebruik wordt genomen, moet er veel werk verzet worden. Onder andere bij VDL ETG Projects in Eindhoven.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven