Volledig scherm
PREMIUM
Remmet van Luttervelt (links) en Jacques Braakenburg op het korenschovenveld naast molen de Roosdonck. © Hans Vermeeren

Dorps karakter Nuenen staat op het spel

EINDHOVEN - Eindhoven kijkt met begerige ogen naar Nuenen. Maar Nuenen is veel te mooi en dorps om door de stad over te worden genomen, zeggen Van Gogh-gidsen Jacques Braakenburg en Remmet van Luttervelt.

Ergens halverwege de route stoppen we bij een korenveld naast molen de Roosdonck in Nuenen. Welhaast lyrisch stappen ze van hun fietsen af, Jacques Braakenburg en Remmet van Luttervelt. Om beurten steken ze uitgebreid de loftrompet over de eigenaar van het veldje. 

  1. Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningoverval en poging tot verkrachting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    Bewoner Woenselse Poort krijgt 4,5 jaar cel en tbs na woningover­val en poging tot verkrach­ting van 94-jarige vrouw in Eindhoven

    EINDHOVEN - Mohammed N. (42) uit Hoogeveen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar en tbs met dwangverpleging voor het beroven en aanranden van een 94-jarige vrouw in Eindhoven. Dat gebeurde in maart in 2015. Diezelfde dag mishandelde hij twee mannen. De rechtbank Oost-Brabant legde de man eerder, in februari 2016, zes jaar gevangenisstraf op.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven