Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof BV

Down Town Gourmet Market lijkt aan te slaan in Eindhoven

EINDHOVEN - Zaterdagmiddag om vijf uur is er geen lege tafel meer te vinden in de Down Town Gourmet Market aan de Smalle Haven in Eindhoven. Geuren en kleuren, geroezemoes en veel beleving. Het concept van horecaman Hans Snoeijen lijkt aan te slaan.

Twee weken geleden gingen de koks aan de slag in de grote hal aan het smalle straatje tussen Stratumseind en Vestdijk. Inmiddels doet mond-tot-mondreclame zijn werk en weten veel mensen het adres te vinden. Zo ook Anne van Engeland en Monique van Leuven uit Eindhoven. ,,De dames zijn steeds goed op de hoogte van nieuwe adresjes", geeft Annes man Willem aan. ,,En dan gaan wij weer mee." De styling spreekt de vier wel aan, en het eerste bord eten is ook goed bevallen. Maar wat ze achter de kiezen hebben, weten de mannen niet zo goed. ,,Iets Afghaans, denken we", zegt Pim. ,,Van Bombay Streetfood." Ze willen zeker nog iets anders proeven, maar weten nog niet wat. ,,Ik mis een kaart met het complete aanbod", legt Willem uit. Maar de vrouwen vinden het juist leuk om al slenterend een keuze te maken.

'Anders dan een restaurant'
Verderop zitten Marie-Christine Middel en haar zoon Bjorn uit Nuenen. Vader Robert en de andere zoon Kalle zijn wat te drinken halen. ,,Mijn man was hier al eens eerder en het leek hem leuk om hier met het gezin terug te komen. Wij gaan vaker uit eten en dit is wel anders dan een restaurant, het is meer snoepen." Ze hebben nog niets te eten gekozen, maar het zou iets van La Caseta de Pinxtos kunnen worden, want Spaans valt altijd wel goed. ,,Of misschien iets Turks." Zo wordt uit eten gaan een avontuur.

'Groot succes'
Bedrijfsleider Kevin van Eerd spreekt van ,een groot succes'. ,,Vanaf dag één is het volle bak hier, hoewel we nog in de testfase zitten. Zo willen we de snelheid van de bediening verhogen en komt er een app zodat je vanaf je tafel voor je bestelling kunt kiezen uit het complete aanbod." Waarmee Willems droom alsnog gaat uitkomen. ,,En binnenkort gaat in het monumentale pandje hierachter Be Blossom open, voor een lunch en lekkere sapjes."

Het grootste deel van de gourmet market is overdekt. Buiten op het terras wacht de Italiaanse Rosa Alice uit Milaan op haar Eindhovense vriendin Stefanie Blötenvogel die een portie tapas aan het ophalen is. In Milaan heeft ze al eens een foodhal gezien. ,,Nu woon ik in Londen en daar is het ook een trend", vertelt ze. Wat ze na de tapas gaan bestellen? ,,Eerst maar wat bier", verwacht Rosa. ,,En daarna misschien iets Vietnamees", vult Stefanie aan. Dat lijkt me ook lekker."

In samenwerking met indebuurt Eindhoven