Van deze auto in de Lijmbeekstraat in Eindhoven bleef niets meer over.
Volledig scherm
Van deze auto in de Lijmbeekstraat in Eindhoven bleef niets meer over. © Bert Jansen

Drie autobranden in Eindhoven in ruim twee uur tijd, waarschijnlijk aangestoken

EINDHOVEN - In Eindhoven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag binnen korte tijd drie autobranden gewoed. Auto's gingen in vlammen op in de Lijmbeekstraat, de Van Kinsbergenstraat en in de Schalmstraat. De politie gaat driemaal uit van brandstichting.

De eerste autobrand ontstond rond 3.30 uur in de Lijmbeekstraat. Niet veel later ging het mis in de Van Kinsbergenstraat, een straat verderop. Zo'n twee uur daarna was het voor de derde keer raak: in de Schalmstraat.

‘Verband ligt voor de hand’

In alle drie de gevallen doet de politie onderzoek naar de oorzaak van het vuur. ,,Wij gaan uit van brandstichting”, vertelt een woordvoerder. ,,Het zal uiteindelijk uit onderzoek moeten blijken maar het lijkt erg voor de hand te liggen dat er een verband is tussen de branden aan de Van Kinsbergenstraat en de Lijmbeekstraat. Tussen het tijdstip van deze branden zat slechts enkele minuten verschil en ook de fysieke afstand is hooguit honderd meter.”

Schalmstraat

Dat ligt iets anders voor de brand aan de Schalmstraat. ,,Die brand was aanzienlijk later en ook de afstand is veel groter. Daarmee lijkt een verband iets minder voor de hand liggend, maar uitsluiten kunnen we het ook zeker niet. Dat wordt dus ook in het onderzoek meegenomen.”

Getuigen wordt gevraagd om zich te melden.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven