Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Drie jaar cel voor bedrijfsinbreker uit Eindhoven

EINDHOVEN - Voor zeven bedrijfsinbraken in en rondom Eindhoven die volgens de Bossche rechtbank net geen ‘echte’ ramkraken waren, krijgt Eindhovenaar Roy K. drie jaar cel. Zijn vriendin Kim D. is veroordeeld tot veertien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Tegen hen was vijf jaar en een hoge taakstraf plus twee jaar voorwaardelijk geëist.

Het tweetal sloeg in september en oktober vorig jaar om de paar dagen toe. Met hun Ford reden ze tegen een bedrijfspand aan en stalen ze de kassa’s plus andere spullen. De buit was nooit meer dan een paar honderd euro, de schade vele malen hoger.

Misdaadcarrière

De rechtbank haalt in het vonnis stevig uit naar Roy K. die enkel uit was op geld, hondsbrutaal te werk ging, geen enkele spijt had en al een flinke misdaadcarrière had opgebouwd.

Het OM eiste hogere straffen omdat het om ramkraken ging, maar volgens de rechtbank was het net een categorie lichter dan de bekende ramkraken van juweliers etcetera. De straf viel voor Roy daarom wat lichter uit, voor Kim juist zwaarder. 

In samenwerking met indebuurt Eindhoven